Stacie Collins

print.png email  .png
Stacy Collins

Makan til energisk dame på scenen skal du lete lenge etter. Her snakker vi en dame som mikser country og blues med en god dose Southern rock. Og dama spiller munnspill med en enorm energi og innlevelse. Bandet er alle arrangørers drøm!


Stacie er født i Muskogee og Bakersfield-løftet er en stamtavle som de fleste lokale sangere ville drepe for. Ikke bare lever Stacie Collins opp til arven, hun overskrider den med en unik sound som blander Roadhouse Rock-n-Roll, Chicago Blues og Honky - Tonk-Twang. Etter å ha funnet en livsstil hun elsket dro Stacie Collins til Nashville. Hun ankom Nashville i 2001 med lite penger, ingen bopel og arbeidsledig. Det tok noen måneder å bosette seg i Nashville, men etter å ha vært mye på byens musikkscener, fikk hun raskt et rykte som en ung, fremadstormende og dyktig dame. I begynnelsen av oktober 2001 utga hun sin egen selv titulerte CD. Den klatret raskt på Americana listene og fikk mye oppmerksomhet over hele verden.

Den første av mange europeiske turneer fulgte. Med en stadig voksende tilhengerskare ble det klart at Stacie hadde rørt en nerve hos det europeiske Country publikummet.  Men det store gjennombruddet kom  da Stacy Collins startet samarbeidet med  Dan Baird, tidligere vokalist i The Georgia Satellites, nå produsent.  Baird og Collins gik i studio med et knalltøft band.  Resultatet ble en ti-sangers Southern Rockin 'Twang Bangin' Blues plate med tittelen The ”Lucky Spot”  Plata kom i 2007 og er oppkalt etter en gammel honky-tonk i Bakersfield der Stacie vokste opp.

Siste plate kom i oktober-2015 og heter ”Roll The Dice”.

Med sine energiske show, Chicago Blues flavored munnspill og rå lyd, er Stacie Collins fremst i en sjanger med svært få kvinner. Den beste beskrivelsen av hennes musikk og live opptreden er „Kick-Ass“! Det kan være vanskelig å sette Collins i en musikalsk bås da hennes påvirkning løper langt og dypt. Den eneste beskrivelsen som fungerer er Roadhouse Rock, Chicago Blues og Honky – Tonk-Twang. Alt med en meget rocka attityde!

Opprettet 12. mai 2017 av Sem Hadland. Oppdatert 12. mai 2017